فعالیت کارخانه‌های چین برای سومین ماه منفی شد

شنبه ، ۹ آبان ۱۴۰۵-۱۱:۱۸

طبق نتایج یک نظرسنجی دولتی که روز شنبه منتشر شد، فعالیت کارخانه‌های چین در اکتبر برخلاف پیش‌بینی‌ها کاهش یافت و برای سومین بار در چهار ماه گذشته وارد محدوده انقباض شد که ناشی از ضعف تقاضا برای کالاهای صادراتی و همچنین محصولات مصرفی در بازار داخلی، بوده است.

داده‌های اداره ملی آمار چین نشان داد شاخص رسمی مدیران خرید (PMI) در بخش تولید از ۵۰.۱ در سپتامبر، به ۴۹.۳ در اکتبر کاهش یافت. این رقم کمتر از ۵۰ واحد پیش‌بینی شده در نظرسنجی بود.

فعالیت کارخانه‌ها تحت تاثیر کاهش سفارش‌های خارجی مرتبط با کریسمس که بخش عمده آنها در سپتامبر ثبت شده بودند، در اکتبر تضعیف شد. از سوی دیگر، هزینه‌کرد مصرف‌کنندگان که در هفته نخست اکتبر و هم‌زمان با تعطیلات طولانی روز ملی چین افزایش یافته بود، پس از پایان تعطیلات دوباره کاهش یافت و به وضعیت رکودی پیشین بازگشت.

ژانگ لی‌چون، تحلیلگر «فدراسیون لجستیک و خرید چین» گفت: «کمبود تقاضا فشار نزولی بر اقتصاد را افزایش داده است.» او افزود: سیاست‌گذاران باید این مشکل را جدی بگیرند و در سریع‌ترین زمان ممکن اقدامات حمایتی بیشتری انجام دهند.

زیرشاخص‌ سفارش‌های جدید داخلی و سفارش‌های جدید صادراتی نیز در اکتبر همچنان در محدوده انقباض باقی ماندند. همچنین شاخص‌های تولید و خرید مواد اولیه از محدوده رشد خارج شدند و به محدوده انقباض وارد شدند.

شاخص مدیران خرید بخش غیرتولیدی که فعالیت‌های خدماتی و ساخت‌وساز را پوشش می‌دهد نیز از ۵۰.۲ واحد در سپتامبر، به ۴۹.۷ واحد در اکتبر کاهش یافت.

این شاخص‌ها بر اساس گزارش مدیران خرید درباره تغییر شرایط کسب‌وکار از جمله سفارش‌های جدید، میزان تولید و اشتغال‌زایی در مقایسه با ماه قبل محاسبه می‌شوند. عدد بالاتر از ۵۰ نشان‌دهنده رشد فعالیت‌ها و عدد کمتر از ۵۰ بیانگر انقباض است.

با این حال، برخی بخش‌های صنعت تولید چین عملکرد مطلوبی داشتند. بر اساس این نظرسنجی، شاخص‌های تولید و سفارش‌های جدید در صنایع راه‌آهن، کشتی‌سازی، تجهیزات هوافضا و تولید رایانه، تجهیزات ارتباطی و محصولات الکترونیکی همگی به ۵۳ واحد یا بالاتر رسیدند.

بر اساس گزارش رویترز، شرکت‌های فعال در حوزه هوش مصنوعی از رشد قابل‌توجه درآمد خود خبر داده‌اند. شرکت «ژونگ‌جی اینولایت» (Zhongji Innolight)، تولیدکننده ماژول‌های نوری پرسرعت مورد استفاده برای اتصال سرورها و سوئیچ‌ها در مراکز داده هوش مصنوعی، اعلام کرد سود خالص این شرکت در سه‌ماهه سوم تقریبا سه برابر شده است.

در مقابل، ضعف بازار داخلی و افزایش هزینه‌ها بر عملکرد بسیاری از تولیدکنندگان سنتی و شرکت‌های مرتبط با بخش املاک فشار وارد کرده است. با وجود این شرایط، انتظار می‌رود اقتصاد چین بدون نیاز به اقدامات محرک اقتصادی بیشتر، به هدف رشد سالانه ۴.۵ تا ۵ درصدی خود دست یابد. رشد اقتصادی این کشور در سه‌ماهه سوم سال میلادی جاری به ۴.۵ درصد رسید که در مقایسه با رشد ۴.۳ درصدی سه‌ماهه دوم، افزایش نشان می‌دهد.

انتهای پیام


کانال تلگرام لایودیتا

سایر خبرها

#