رئیس جمهور لبنان: حزب‌الله باید خلع سلاح شود

جمعه ، ۱۰ مرداد ۱۴۰۴-۱۶:۱۲

در حالی که طی هفته‌های گذشته، آمریکایی‌ها فشارهای خود را بر دولت لبنان برای خلع سلاح مقاومت، بیشتر کرده‌اند، جوزف عون، رئیس جمهور لبنان امروز طی سخنانی بر انحصار سلاح در دست ارتش و نیروهای امنیتی این کشور تاکید کرده و به جزئیات مذاکرات با آمریکا پرداخت.

جوزف عون در این سخنرانی به مناسبت روز ارتش گفت: وظیفه من و همه احزاب سیاسی از طریق دولت، شورای عالی دفاع، پارلمان و همه نیروهای سیاسی این است که فرصت تاریخی کنونی را غنیمت شمرده و بدون تردید برای انحصار سلاح در دست ارتش و نیروهای امنیتی در تمام خاک لبنان تلاش کنیم. این گام برای بازگرداندن اعتماد جهان به ما و توانایی دولت در حفظ امنیت خود در مقابله با تجاوزات رژیم صهیونیستی ضروری است.

وی افزود: دشمن از زمان اعلام آتش بس در نوامبر ۲۰۲۴ تا همین لحظه هزاران بار حاکمیت لبنان را نقض کرده و صدها شهروند لبنانی را قتل عام کرده است. تعهد من به انحصار سلاح ناشی از تعهد من به دفاع از حاکمیت و مرزهای لبنان، آزادسازی سرزمین‌های اشغالی لبنان و ساختن کشوری است که پذیرای همه شهروندانش باشد. من از همه نیروهای سیاسی می‌خواهم تا با مسئولیت پذیری به مسئله انحصار سلاح بپردازند و این یک مرحله سرنوشت ساز است که نمی‌تواند تحریک هیچ طرفی یا پیشنهادهای غیر مفید را تحمل کند.

وی خطاب به لبنانی‌ها گفت: درخواست من از شما این است که فقط به دولت اعتماد کنید؛ در غیر این صورت فداکاری‌های شما و همچنین دولت، بیهوده خواهد بود. شما بسیار شریف‌تر از آن هستید که پروژه دولت سازی را به خطر بیندازید و نجیب‌تر از آن هستید که بهانه به دست دشمن دشمن برای تجاوز و جنگ علیه کشور بدهید.

رئیس جمهور لبنان ادامه داد: اولویت‌های دولت شامل حفظ امنیت و انجام اصلاحات و به موازات آن، رسیدگی به پرونده‌های بازسازی است. هیئت مدیره‌ای برای شورای توسعه و بازسازی منصوب شده و کارگاهی برای بررسی خسارات و تهیه برنامه‌های بازسازی آغاز به کار کرده و من در سفرهای خارجی خود به کشورهای دوست و برادر، برای جمع آوری بودجه لازم جهت بازسازی اقداماتی انجام داده‌ام.

در سطح امنیتی هم جوزف عون گفت که تشکیلات نظامی و امنیتی لبنان قدرت مقابله با چالش‌ها و اعمال اقتدار دولت بر همه اراضی کشور و مبارزه با فساد و تروریسم را دارد.

وی در ادامه صحبت‌های خود به جزئیات مذاکرات انجام شده با طرف آمریکایی که در هماهنگی با نواف سلام، نخست وزیر و نبیه بری، رئیس پارلمان لبنان بود، پرداخته و اعلام کرد: طرف آمریکایی پیش نویس ایده‌هایی را به ما ارائه داد که ما اصلاحات اساسی را در آن اعمال کردیم و اوایل هفته آینده مطابق با رویه‌ها به دولت ارائه خواهد شد.

جوزف عون به ۸ نکته کلیدی در مورد درخواست لبنان در پیش نویس پاسخ خود به پیشنهاد آمریکا اشاره کرد که شامل موارد زیر است:

-توقف فوری تجاوزات رژیم صهیونیستی در هوا، زمین و دریا علیه لبنان و پایان دادن به ترورها.

-عقب نشینی دشمن صهیونیستی به پشت مرزهای بین‌المللی و آزادی اسرای لبنانی.

-گسترش اقتدار دولت لبنان بر همه اراضی خود و خلع سلاح تمام نیروهای مسلح از جمله حزب الله و واگذاری سلاح‌ها به ارتش.

-تامین سالانه یک میلیارد دلار به مدت ۱۰ سال توسط کشورهای دوست برای حمایت از ارتش و نیروهای امنیتی لبنان.

-برگزاری کنفرانس بین‌المللی اهدا کنندگان برای بازسازی لبنان در پاییز آینده.

-تعیین مرزهای زمینی و دریایی با سوریه با کمک آمریکا، فرانسه، عربستان و سازمان ملل.

-حل مسئله آوارگان سوری.

-مبارزه با قاچاق مواد مخدر و حمایت از کشاورزی و صنایع جایگزین.


کانال تلگرام لایودیتا

سایر خبرها

#