ترامپ: ایران غنی سازی نخواهد کرد/ ایران: ۶۰ ‌درصدی طبق ان‌پی‌تی ممنوع نیست

شنبه ، ۱۷ خرداد ۱۴۰۴-۱۵:۱۶

رئیس‌جمهور آمریکا بار دیگر در سخنانی گفت که ایران اورانیوم غنی‌سازی نخواهد کرد.

این در حالیست که ایران در یادداشت توضیحی در مورد گزارش‌ مدیرکل به شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با عنوان «موافقت‌نامه پادمانی NPT با جمهوری اسلامی ایران»، تاکید کرد غنی‌سازی اورانیوم ۶۰‌ درصدی طبق ان‌پی‌تی ممنوع نیست و غنی‌سازی و ذخایر ۶۰ درصدی ایران کاملاً تحت نظارت و راستی‌آزمایی آژانس است.

درحالیکه دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در جدیدترین اظهارنظر خصمانه خود علیه تهران بار دیگر حقوق هسته‌ای ایران را نادیده گرفت.

وی در این باره گفت: ایران اورانیوم غنی‌سازی نخواهد کرد، در غیر این صورت باید به روش دیگری با این موضوع برخورد کنیم و این چیزی نیست که من می‌خواهم.

اما ایران در یادداشت خود عنوان کرد که در خصوص گزارش‌ مدیر کل (GOV/۲۰۲۵/۲۵)، عدم وجود هرگونه مدرکی دال بر انحراف به سمت اهداف نظامی، مجدداً ماهیت صلح‌آمیز برنامه هسته‌ای ایران را تأیید می‌کند. هیچ مدرک معتبری وجود ندارد که ثابت کند موضوعات باقی‌مانده، خطر اشاعه‌ای به همراه داشته است. همان‌طوری که در این گزارش بیان شده است، "ایران در مورد موضوعات مربوط به اجرای معمول پادمان به همکاری با آژانس ادامه می‌دهد و آژانس تلاش گسترده‌ای برای راستی‌آزمایی در ایران متناسب با چرخه سوخت هسته‌ای و فعالیت‌های ایران انجام می‌دهد".

در همین حال نمایندگانی از هر دو حزب دموکرات و جمهوری‌خواه در مجلس نمایندگان آمریکا روز جمعه در نامه‌ای خطاب به «مارکو روبیو» وزیر خارجه آمریکا و «استیون ویتکاف» فرستاده ویژه آمریکا در امور غرب آسیا عنوان کردند که هرگونه توافق هسته‌ای با ایران باید به‌طور دائمی ظرفیت غنی‌سازی اورانیوم این کشور را از بین ببرد.


کانال تلگرام لایودیتا

سایر خبرها

#