شاخه ای از علم پزشکی به درمان بیماری هایی در ارتباط با کارکرد نادرست غدد می پردازد. در واقع فعالیت غدد موجود در بدن، هورمون های بدنی و همچنین ارتباط این هورمون ها با دیگر اعضای داخلی بدن در حیطه بیماری های مربوط به غدد قرار می گیرد. متخصص غدد و فوق تخصص غدد، زمینه از علم پزشکی است که به مطالعه هورمون ها و تلاش برای تنظیم تعادل آن ها می پردازد. گاهی بیماری های هورمونی به صورت مداوم در بدن وجود دارند و در این مدت نیاز به توجه و درمان خواهند داشت؛ یعنی به عبارتی دیگر مزمن هستند.
در مجموع می توان گفت که وظیفه پزشک فوق تخصص غدد، درمان بیماری های مربوط به غدد و همچنین اختلالات هورمونی است. پزشکان زیادی در سراسر کشور در حیطه درمان بیماری های مربوط به نارسایی قلب در اثر عدم کارکرد صحیح آن فعالیت می کنند اما به منظور درمان بهتر همواره به دنبال بهترین پزشکان با سابقه کاری درخشان باشید تا در نهایت بهترین نتیجه حاصل گردد. اگر می خواهید بدانید که ویژگی های فوق تخصص غدد خوب چیست، در ادامه با ما همراه باشید تا هر آنچه که به این موضوع مرتبط است را در اختیار شما عزیزان قرار دهیم.
هرگونه اختلال در کارکرد هورمون های بدن موجب تاثیر بر دیگر قسمت های بدن می شود. متابولیسم بدن، وزن، وضعیت رشد، ادراک، تولید مثل و غیره همگی از مواردی هستند که در ارتباط مستقیم با غدد و هورمون های بدن هستند. در مجموع دکتر غدد بر روی کارکرد غدد زیر مطالعه کرده و قابلیت درمان اختلالات هورمونی در این روابط را خواهد داشت:
جالب است بدانید که تخصص مربوط به غدد یکی از تخصص های بسیار گسترده است که بسیار جای مطالعه و گسترش علم دارد به همین دلیل برخی از متخصصین با گذراندن مراحل تحصیلی بیشتر اقدام به اخذ مدرک فوق تخصصی در زمینه غدد می کنند حال آنکه برخی از گرایش های مورد مطالعه در این زمینه توسط فوق تخصصین غدد عبارتند از:
اگر برای درمان بیماری فعلی که دارید به متخصص غدد و یا فوق تخصص غدد ارجاع داده شده اید، قطعا متابولیسم بدنی شما با مشکل مواجه شده است و حال بهتر است برای پیگیری درمان به صورت بهتر و دقیق تر، تمامی مدارک پیشین درمانی نزد دیگر پزشکان را به همراه داشته باشید. در جلسات ویزیت، پزشک یک سری سوالات را از بیمار می پرسد و از او می خواهند که وضعیت خود را تشریح کند و همچنین تغییرات بیماری را از جلسه قبل ویزیت تا این جلسه توضیح دهد.
بهتر است در این مرحله با دقت کامل به سوالات پزشک پاسخ دهید و او را از وضعیت تغییر بیماری و شرایط خود آگاه کنید. علائم بیماری، مدت زمانی که این بیماری بروز کرده است، سایر بیماری هایی که در شرایط فعلی بیمار را تحت تاثیر قرار می دهد و غیره همگی از اطلاعاتی است که پزشک به آن ها نیاز خواهد داشت. در صورتیکه بیمار به تازگی دچار دیابت شده است و یا اینکه وضعیت قند خون او در شرایط مناسبی قرار نداشته باشد، معمولا جلسات ویزیت به بازه های کمتر از ۴ ماهه تقسیم بندی می شود اما در غیر این صورت می توان جلسات ویزیت را به ۵ یا حتی ۶ ماه نیز افزایش داد که این مسائل کاملا به نظر پزشک فوق تخصص غدد بستگی دارد.
در این مقاله به ویژگی های فوق تخصص خوب پرداختیم و موارد تحت درمان توسط این پزشکان را تشریح کردیم. در مجموع می توان گفت که عملکرد غدد، هورمون های بدن و همچنین متابولیسم بدنی ممکن است به هر دلیلی دچار اختلال شود که این عدم کارکرد صحیح موجب تاثیر بر روی دیگر اندام های داخلی می شود. حال پزشک فوق تخصص غدد خوب بر اساس علم و تخصص پزشکی و همچنین براساس تجربیاتی که در این زمینه ها دارد، با تجویز دارو اقدام به تنظیم متابولیسم بدنی برای رسیدن به تعادل هورمونی می کند. در جلسات ویزیت بین فوق تخصص غدد و بیمار، یک سری سوالات از بیمار پرسیده می شود که پاسخ دقیق به این سوالات و همچنین ارائه مدارک درمانی پیشین می تواند روند درمان را سرعت ببخشد.
رپورتاژ آگهی